• 100% Dierproefvrij
 • Natuurlijk
 • Ecologisch
 • Vegan
 • Verzending in NL en BE
Home » Hond » Bach Bloesems

Bach Bloesems

 

 

Dr. Edward Bach (1886-1936) was naast arts ook bacterioloog en homeopaat. Omdat de reguliere geneeskunde niet voldoende hielp zocht hij naar de zuiverste methode van genezen.

Hij geloofde dat de gemoedstoestand een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en genezen van een ziekte. Hij kwam uit op 38 verschillende Bach Bloesem remedies. Hiervan bevatten 37 Bach Bloesem remedies uitsluitend uit de bloesems van planten, struiken en bomen. De Bach Bloesems zijn ontwikkeld om de persoon in kwestie zelf te behandelen en hierdoor indirect het ziektebeeld of de symptomen.

 

Dr. Edward Bach bestudeerde het gedrag en met name de stemmingen en emoties van mensen. Die deelde hij in zeven groepen in, namelijk: 

 1. Angst 
 2. Onzekerheid 
 3. Onvoldoende interesse in het hier en nu 
 4. Eenzaamheid 
 5. Overgevoeligheid 
 6. Moedeloosheid en wanhoop 
 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen. 

Hedendaags worden deze veilige en milde remedies over de hele wereld ingezet als zelfhulpmiddel bij emotionele factoren zoals angst, trauma en neerslachtigheid. De remedies zijn te gebruiken voor mens en dier (voor dier wel even een professional vragen alvorens de remedies in te zetten).

*Bach Bloesems kunnen medische behandelingen niet vervangen. Indien de klachten aanhouden is het raadzaam om een arts te raadplegen.